Početna stranica

Misijska izjava

main

Reformirana episkopalna crkva

Misijska izjava

Usvojena od biskupa ove crkve.
3. prosinca 1992.
Revidirana od Vijeća biskupa, 2. listopada 2003.

Izgrađena na temelju autoritativne Božje Riječi, Svetog pisma, Reformirana episkopalna crkva postavlja svoj najviši prioritet na biblijsko bogoštovlje i izjavljuje svoju predanost djelu evangelizacije, odvažnom i nerazblaženom naviještanju spasenja po milosti kroz vjeru u Gospodina Isus Krista (Djela 8, 4). U skladu s vjerom jednom predanom svetima, Reformirana episkopalna crkva međutim ne vjeruje da evangelizacija treba biti kraj, već radije početak njezina božanski određenog poziva.

Osim što je evanđeoska, ona je duboko posvećena učeništvu, radu na obuci evangeliziranih muškaraca i žena u kršćanskom življenju (sv. Matej 28,20). Kad je Evanđelje uistinu naviješteno i milosrđem Božjim obznanjeno, otkupljeni muškarci i žene moraju biti vođeni kako bi prikazali svoja tijela za živu žrtvu, što je njihovo duhovno bogoslužje (Rimljanima 12, 1). Dakle, Reformirana Episkopalna crkva razumije kršćanski život kao nužno zajednički. Evanđeoski poziv spasenja nije samo k Spasitelju, već također i k vidljivom zajedništvu (1 Kor 12, 27), koje biva ispunjeno Kristovim Duhom, te nadilazi i vremenske i zemljopisne granice.

Stoga, Reformirana episkopalna crkva je Crkva Vjerovanja, slijedi povijesnu katoličku vjeru kako je izražena od strane rane nepodijeljene Crkve, i to u Apostolskom Vjerovanju (a.d. 150.), Nicejskom (a.d. 325.) i Atanazijevom (oko. a.d. 401.); sakramentalna, prakticira božanski ustanovljene sakramente krštenja i Gospodnje večere kao vanjske i vidljive znakove Njegove unutarnje i duhovne milosti; liturgijska, koristeći povijesnu Knjigu zajedničkih molitava; i episkopalna, nalazeći jedinstvo s Crkvom najranijeg kršćanskog razdoblja kroz podlaganje upravljanu pobožnih biskupa.

Na ovaj način, prihvaćajući široku bazu nauka i prakse svojstvene apostolskom kršćanstvu, primljenu po Crkvi engleske reformacije i izraženu u Trideset i devet članaka vjere, Reformirana Episkopalna crkva ima temelj za učinkovitu službu u Kristovo ime, svijetu koji je izgubljen i umire bez Njega.

Odobrio, glavni odbor, 5. listopada 2003.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: